tanteWie is Prinses Lu?
Prinses Lu is Rosa de Sousa. Een geboren (‘76) en getogen Amsterdamse.  Als klein meisje deed ze niets liever dan schrijven en ‘radio uitzendingen maken’ met de cassetterecorder van haar grote broer.

Studie en ervaringen
Met het vwo- diploma op zak, studeerde Rosa rechten aan de Vrije Universiteit. Het was in 2004 tijdens een periode bij ABN AMRO dat ze  ruimte begon te geven aan de creatieve aard van het beestje. Ze deed ervaring op als onder andere , journaliste en radiopresentatrice en studeerde een jaar aan de Fotoacademie. In 2006 had Rosa een webmagazine waarvoor ze artiesten als John Legend, Snoop Dogg en Najib Amhali fotografeerde en interviewde.

Moederschap
Na in 2009 moeder te zijn geworden, werkte zij als gastouder.  In die periode verschoonde ze soms 20 luiers op een dag! Het was geen onbekend terrein. Als tiener was ze begonnen met kinderoppas werk en  tijdens haar zwangerschap had ze met veel plezier als vrijwillig  begeleidster op een basisschool gewerkt.

De tante van Dora
Op 11-jarige leeftijd was Rosa eens op een auditie voor volwassenen verschenen omdat ze zo graag op de planken wilde staan. Het was pas in 2011 dat zij met haar eerste typetje begon, De tante van Dora. Als tante van animatiefiguur Dora the Explorer ging zij tijdens haar act op avontuur met de kleintjes. De makers van Dora vonden het niet zo’n gezellig idee, het was immers merkinbreuk. De tante van Dora hing haar rugzak aan de wilgen.

Prinses Lu
Dankzij Prinses Lu kan Rosa een gigantisch creatief ei kwijt. Schrijven, acteren, kinderen, beeld & geluid, humor, fantasie en uitdaging komen samen. Alles is mogelijk in de wereld van Prinses Lu. Andere typetjes zijn de milieubewuste kabouter Lala en het stoute Hindoestaanse omaatje. Tijdens de Sinterklaasperiode is er Tante Piet. En er komt nog meer!